nieuws

Mogelijk laatste optreden poppentheater Binnenwegplein

ROTTERDAM - Na ruim dertig jaar heeft het poppentheater op het Binnenwegplein in Rotterdam zondag misschien wel zijn laatste voorstelling gegeven. Het theater heeft zijn laatste hoop gevestigd op de gemeenteraad.
De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur heeft de subsidieaanvraag van 27.000 euro per jaar afgewezen. Volgens de raad is de poppenkast niet opmerkelijk genoeg. Het college van burgemeester en wethouders heeft het negatieve advies overgenomen.

Drie dagen per week

De poppenspelers verzorgen sinds 1980 optredens in de zomermaanden op woensdagen, zaterdagen en zondagen. Veel kinderen en meerdere generaties hebben de optredens gezien tijdens een bezoek aan het centrum.
Initiatiefnemer Wim Noordegraaf hoopt dat de geschiedenis zich herhaalt en de gemeenteraad tijdens de begrotingsbehandeling op 13 november alsnog geld uittrekt voor de poppenspelers in het centrum van Rotterdam.

Petitie

Drieduizend mensen hebben een petitie tegen het stopzetten van de subsidie ondertekend. Er lag een papieren versie op een lessenaar bij de poppenkast. Ook digitaal konden mensen de petitie ondertekenen. De petitie is afgelopen donderdag aangeboden aan de Rotterdamse gemeenteraad.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl