Zwaarbevochten punt Feyenoord bij FC Groningen

ROTTERDAM - Feyenoord heeft een punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen: 2-2. De ploeg van trainer Ronald Koeman maakte met een man minder in de slotminuut gelijk. International Bruno Martins Indi was de gevierde man aan Rotterdamse zijde.
De gasten namen het initiatief in de openingsfase en de 0-1, die gelukkig tot stand kwam, was terecht. Een voorzet van Sekou Cissé verdween licht aangeraakt door een Groninger achter de kansloze doelman Luciano. De Ivoriaan raakte geblesseerd bij zijn actie en werd vervangen door Wesley Verhoek.
Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de openingstreffer was het alweer gelijk. Een vrije trap – gegeven na een overtreding van Terence Kongolo die met geel werd bestraft – werd door Leandro Bacuna door de muur langs keeper Kostas Lamprou geknald: 1-1.
Na dat doelpunt kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en Feyenoord mocht van geluk spreken dat Michael de Leeuw van dichtbij net naast kopte. Na 25 minuten moesten de gasten met tien man verder, toen Kongolo zich vergreep aan Genero Zeefuik, die overigens buitenspel stond. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf de jonge verdediger zijn tweede gele kaart.
Met een man meer drong de thuisclub aan. Tien minuten voor rust eindigde een kopbal van De Leeuw in de handen van Lamprou. In de slotfase van de eerste helft leek Feyenoord overeind te blijven en probeerde Graziano Pellè het van afstand. Luciano had geen moeite met die poging van de Italiaan. In blessuretijd kwam FC Groningen toch gelukkig op voorsprong. Een afstandsschot van Maikel Kieftenbeld werd door Virgil van Dijk van richting veranderd: 2-1.
De tweede helft begon rommelig en kansen waren er ook nauwelijks. Lamprou moest wel in actie komen op een gevaarlijk schot van Andraz Kirm. De Leeuw knalde kort daarna over. Feyenoord was met een man minder onmachtig in Euroborg.
Toch mocht het lang blijven hopen op een goed resultaat omdat de thuisploeg weigerde het duel in het slot te gooien. Kieftenbeld pegelde van afstand maar net naast het Rotterdamse doel. In de slotminuut pakte Feyenoord alsnog een punt. Bruno Martins Indi reageerde attent in de rebound na een vrije trap: 2-2.
Scoreverloop: 9. Sekou Cissé 0-1, 14. Leandro Bacuna 1-1, 45+2. Virgil van Dijk 2-1, 90. Bruno Martins Indi 2-2.
(26. Rood Terence Kongolo)
Opstelling Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Martins Indi, Kongolo, Nelom, Leerdam, Clasie (70. Vilhena), Immers, Schaken (89. Achahbar), Pelle, Cissé (13. Verhoek).