nieuws

Zanger Kees Korbijn overleden

ROTTERDAM - Kees Korbijn is dinsdag op 86-jarige leeftijd overleden. De Rotterdammer schreef teksten voor anderen, zong ook zijn eigen nummers en speelde gitaar. Hij is bekend van onder andere het Asoosjale Orkest.
Kees Korbijn begon zijn muzikale carriere in de jaren 50 van de vorige eeuw. Z'n muzikale leven begon eigenlijk al eerder toen hij als jonge jongen - tegen de zin van zijn ouders - muziek ging maken op straat. Het leverde hem aardig wat geld op!
De Rotterdamse zanger schreef zijn teksten zelf. Hij heeft een periode op Katendrecht in een café gespeeld. Dit heeft hem later ook geholpen bij lastig publiek.
In de jaren 70 richtte hij het Asoosjale Orkest op. Die naam heeft hij verzonnen nadat een schilder uit Crooswijk hem vroeg nog eens van die asociale liedjes te zingen.
Kees Korbijn werkte ook mee aan radioprogramma's. Eerst bij de VARA, later bij de AVRO. Zijn Blik op de Weg in Archief Rijnmond bij Radio Rijnmond is voor veel luisteraars lange tijd een vast punt op de zondagochtend geweest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl