nieuws

Bram van Hemmen nieuwe burgemeester Sliedrecht

ROTTERDAM - Bram van Hemmen is dinsdagavond voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Sliedrecht.
Van Hemmen is nu nog portefeuillehouder Welzijn, Ouderen, Werk, Jeugd en Onderwijs in de Rotterdamse deelgemeente IJsselmonde. De 39-jarige CDA'er studeerde sociologie en was voor zijn bestuurlijke loopbaan actief in het bedrijfsleven. Hij is getrouwd en heeft vijf kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar.
De gemeenteraad van Sliedrecht omschrijft Van Hemmen als een dynamische, intelligente en bestuurlijke bestuurder uit Rotterdam-Zuid, met een pragmatische en zakelijke aanpak. Opvallend is de moderne frisse manier van communiceren. Hij deinst volgens de raad niet terug voor lastige gesprekken en zoekt actief draagvlak om de stappen te maken die nodig zijn. Ook in relatie tot de Drechtsteden.
Opvolger Boevée
Het is de bedoeling dat Van Hemmen op 18 december aan de slag gaat in Sliedrecht. Van Hemmen wordt opvolger van burgemeester Boevée. Die stapte op na ophef rondom zijn positie na mogelijke fraude op het Sliedrechtse gemeentehuis. Boevée zelf heeft daar niet aan meegedaan, maar een oud-topambtenaar werd vorige week veroordeeld tot een taakstraf.
Foto: Bram van Hemmen (links) wordt succes gewenst in Sliedrecht door Luuk Wilson, voorzitter deelgemeente IJsselmonde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl