nieuws

Basisschool De Schalm protesteert tegen verhuizing

ROTTERDAM - Bassischool De Schalm zit al 30 jaar op Rotterdam Katendrecht, maar de school moet verhuizen. Het gebouw zou te groot zijn voor het aantal leerlingen en dus moet het plaatsmaken voor een andere school die de ruimte juist nodig heeft.

Daar zijn de ouders het niet mee eens. Dinsdagavond gingen ze verhaal halen bij de deelgemeente Feijenoord.
"Het gebouw bevalt ons prima en nu moeten we naar de Tolhuisstraat. Dat is een heel kindonvriendelijke locatie", legt Saskia Westerink namens de ouders uit. Daarnaast moeten ze, volgens Westerink, veel buitenruimte inleveren. “We hebben nu een apart kleuterplein en een plein voor de bovenbouw. We worden in feite gewoon gestript!"
'U moet op de Coolsingel zijn'
De ouders vonden dinsdagavond bij de deelgemeente weliswaar een luisterend oor, maar portefeuillehouder René Kronenberg maakte duidelijk dat ze bij de verkeerde instantie protesteerden. Volgens Kronenberg gaat de deelgemeente namelijk niet over huisvesting van scholen. De ouders moeten dus op het stadhuis zijn.
Toch is Westerink tevreden met de verworven aandacht voor hun protest. "Het balletje is nu gaan rollen. Als het nodig is, gaan we naar de Coolsingel. Dan doen we daar gewoon nog een keer ons verhaal."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl