nieuws

Verdachte roofmoord Capelle ontkent

ROTTERDAM - De man die wordt verdacht van een roofmoord in de Stationsbuurt in Capelle aan den IJssel ontkent. De 20-jarige Rotterdammer zegt wel te hebben ingebroken, maar niet verantwoordelijk te zijn voor de dood van het slachtoffer.

Het drama vond plaats in april van dit jaar. Saferio D. zegt dat hij binnen werd aangevallen door de bewoner en deze toen in een worsteling per ongeluk een klap heeft gegeven.
Het slachtoffer zou nog hebben geleefd toen hij weer wegging. Hij zou aan een medewerker van Thuiszorg hebben gevraagd een ambulance te bellen.
'Pak zout'
Justitie noemt de verklaring van de man ongeloofwaardig. Ernst Pols van justitie: "Hij draait de zaken om en zegt dat de bewoner is begonnen. Als je kijkt wat er allemaal in het dossier staat, dan moet je deze verklaring niet met een korreltje, maar met een pak zout nemen".
Nader sporenonderzoek, onder meer naar bloedspatten in de woning, moet uitsluitsel geven over de vraag of grof geweld is gebruikt, of dat het slachtoffer per ongeluk letsel heeft opgelopen.

Rol vriendin

In deze zaak staat ook de 18-jarige vriendin van de verdachte terecht. Zij zou hebben geholpen bij de voorbereiding van de inbraak. Daarbij werd via de halfzus van Saferio D., die bij Thuiszorg werkt, bekeken waar de sleutels hingen van de bewoners die verzorging kregen.
De vrouwelijke verdachte komt mogelijk op korte termijn vrij. De rechter heeft aangegeven dat zij in principe haar berechting thuis mag afwachten, maar dat de reclassering dat wel moet kunnen regelen. Het gaat dan onder meer om de beschikbaarheid van een enkelbandje.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl