nieuws

Laatste hoorzitting cultuursector Rotterdam

ROTTERDAM - Praten voor je leven, of in elk geval voor je overleven. Dat was woensdagmiddag het devies voor culturele instellingen in Rotterdam tijdens de derde en laatste hoorzitting bij de Commissie Kunst en Cultuur.

De Rotterdamse burgemeester en wethouders maakten eerder dit jaar bekend fors te willen bezuinigen op de cultuursector. Alle getroffen instellingen kwamen in drie sessies uitleggen waarom zij wél hun subsidie moeten houden.
Eén van de instellingen die flink moet inleveren is WORM. Een experimenteel kunstpodium dat nog maar een jaar geleden naar de Witte de Withstraat verhuisde. Zij zouden van acht ton subsidie terugvallen naar de helft. En, volgens WORM, kan dat echt niet. Ze hebben inmiddels al flink gesneden in de organisatie. Een woordvoerder: "We hebben namelijk van de 19 medewerkers er al 16 ontslagen of die wachten op het einde van hun contract."

'Ik vrees dat de korting te heftig is'

De heren van WORM lijken geluk te hebben, want ze krijgen wel wat sympathie. Jos Verveen (D66): "WORM had gewoon een strak verhaal. Ik steek het niet onder stoelen of banken daar moeten we heel serieus naar kijken. Ik vrees dat de korting te heftig is."
Het gaat er dus in de komende weken om spannen voor veel Rotterdamse instellingen. Op dinsdag 13 november worden de knopen doorgehakt en weet iedereen waar hij of zij uiteindelijk aan toe is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl