nieuws

Team uit Vlaardingen op EK Stoneskimming

ROTTERDAM - Op de Brouwersdam zal zaterdag de eerste editie van het Europees kampioenschap Stoneskimming plaatsvinden. Ruim honderd deelnemers uit zeven landen hebben zich al opgegeven. Nederland wordt vertegenwoordigd door het Vlaardingse Team Op Koers!
"Het is fantastisch dat je met een plat steentje en water zo veel lol kan hebben," zegt Coerd de Heer, teamcaptain van het vierkoppige Vlaardingse team Op Koers! Met zijn mannen probeert hij zaterdag de Europese titel te pakken. "Maar dan moeten we het beter doen dan de Schotten, want dat is de absolute top."

Geïmporteerde stenen

Naast coach van het Vlaardingse team is De Heer ook organisator van het Europees kampioenschap. Hij kwam op dit idee nadat hij het Wereldkamioenschap in Schotland had bezocht. "Ik dacht: 'Als er een wereldkampioenschap is, dan moet er ook een Europees kampioenschap zijn'."
Speciaal voor het evenment heeft hij een paar duizend stenen geïmporteerd vanaf het Schotse eiland Easdale, de locatie waar als sinds 1997 het wereldkampioenschap plaatsvindt. "Deze stenen hebben de meest ideale vorm om zo ver mogelijk over het water te ketsen," verzekert De Heer.

Goed doel

De opbrengsten van het EK Stoneskimming gaan naar Sailing Kids, een stichting die gratis vaarvakanties verzorgt voor ernstig zieke kinderen.
Het Europees Kampioenschap Stoneskimming is zaterdag 20 oktober 2012, om 12:00 uur aan de Brouwersdam.
Foto's: organisatie

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl