nieuws

Gemeentewebsite Zwijndrecht slechtst bereikbaar

ROTTERDAM - De website van de gemeente Zwijndrecht is het vaakst onbereikbaar. Dat blijkt uit onderzoek van bureau Uptrends. Dit bureau hield van 22 augustus tot 2 oktober bij hoe vaak de websites van alle Nederlandse gemeenten uitvielen. Zwijndrecht spande de kroon: bijna honderd uur niet te bezoeken.

"Dat betreuren wij natuurlijk zeer", zegt Henk Mirck, wethouder en verantwoordelijk voor de IT bij de gemeente Zwijndrecht. In de nachtelijke uren worden er aan de Zwijndrechts website allerlei onderhoudsactiviteiten uitgevoerd. De wethouder: "En achteraf is nu gebleken dat dat soms niet goed gaat waardoor de server een aantal uren niet bereikbaar is."Volgens Mirck spelen die problemen met name ’s nachts, maar hij erkent dat de website natuurlijk op ieder moment bereikbaar moet zijn.
De gemeente Zwijndrecht gaat nu afspraken maken met de beheerder en leverancier van de website. Deze partijen moeten de fouten uit het systeem zien te halen. Is het geen tijd voor een nieuwe leverancier en beheerder? Mirck: "Nee, tot op dit moment waren we niet ontevreden. We gaan het probleem gewoon goed uitpluizen en oplossen."
Foto: kopie van website gemeente Zwijndrecht

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl