nieuws

Cel geëist voor ontucht Bergpolder

ontucht
ontucht
ROTTERDAM - Justitie heeft drie jaar cel geëist tegen een man uit Rotterdam Bergpolder, die kinderen uit de buurt had misbruikt. Na zijn celstraf zou de man ook behandeld moeten worden voor zijn pedofiele gevoelens.

In totaal hebben drie jongens aangifte gedaan tegen de 55-jarige Cornelis K. Zij waren tussen de 9 en 12 jaar oud toen zij werden misbruikt.


Wil zelf therapie

De Rotterdammer heeft vrijwel alles bekend. Hij wil ook graag behandeld worden. "Ik wil meedoen aan therapie om iedereen ervoor te behoeden dat ik weer gekke dingen ga doen."
Cornelis K. zei dat hij vanaf zijn 30e gebukt gaat onder pedofiele fantasieën. "Ik heb gevoelens voor kinderen en soms schiet het door. Dan kan ik het niet meer in bedwang houden. Ik zit elke dag in mijn cel te denken hoe dit heeft kunnen gebeuren."
Deskundigen zeggen dat de man zwakbegaafd en eenzaam is. Hij zoekt het gezelschap van kinderen, omdat die geestelijk op zijn niveau zitten. In de wijk Bergpolder stond hij bekend als een vriendelijke man, die vrijwilligerswerk deed. De werkloze timmerman deed veel klusjes en zo kwam hij in contact met kinderen.

Video huren

Eén van die jongens had hij leren kennen in de videotheek. De advocaat van het slachtoffer verwoordde het als volgt: "Mijn cliënt had het thuis moeilijk, omdat hij werd mishandeld. Dan komt hij als 11-jarige een aardige meneer tegen, die een film van Bassie en Adriaan voor hem huurt en hem meeneemt naar huis."
Het misbruik van deze jongen heeft enkele jaren geduurd. "Zijn leven is verwoest. Hij is escort-jongen geworden en is verstoten door zijn familie. Zij zien deze zaak als een schande voor de familie". De jongen, die inmiddels 24 jaar is, heeft een schadeclaim van 13.000 euro ingediend. De rechtbank doet op 1 november uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl