nieuws

Architect Kunsthal vindt kritiek onzin

Kunstroof Kunsthal 16-10-12
Kunstroof Kunsthal 16-10-12 © Sylvio Pinas
ROTTERDAM - De Rotterdamse architect Rem Koolhaas vindt het 'pure onzin' dat de Kunsthal slecht te beveiligen zou zijn, vanwege de bouw van het pand. Deze week werden zeven schilderijen gestolen.
Na de roof zei beveiligingsexpert Ton Cremers uit Rotterdam dat de Kunsthal een 'draak van een gebouw' is om te beveiligen. Koolhaas is de architect van de Kunsthal. Hij zei donderdagavond op Radio 1 dat het onzin is dat het gebouw te open zou zijn en de schilderijen van buitenaf makkelijk te zien zouden zijn.

Los van elkaar

"Beveiliging is een volledig apart domein, een aparte expertise. Die staat onafhankelijk van het gebouw. Ik vind daarom de aantijging dat er een correlatie is tussen gebouw en diefstal pure onzin", aldus Koolhaas.
"Het hele idee dat de daders de schilderijen hebben kunnen zien die ze wilden stelen lijkt me nogal onzinnig. Ik denk dat het veel meer zo is dat ze wisten welke schilderijen er hingen. Ze hebben gekeken als bezoeker en hebben toen de beste manier bedacht om in te breken", is de theorie van Koolhaas.
De kritiek dat de Kunsthal slecht te beveiligen zou zijn wijst hij daarom van de hand.
Beluister hier het gesprek terug op Radio 1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl