nieuws

'Hard geraas' wekt omwonenden Botlek

logo DCMR
logo DCMR
ROTTERDAM - Inwoners van Vlaardingen en Schiedam zijn vrijdagochtend vroeg gewekt door een 'hard geraas'. Een bedrijf aan de Vondelingenweg bleek 'stoom af te blazen' via een leiding zonder demper, meldde de Milieudienst Rijnmond DCMR.
Verschillende omwonenden klaagden vrijdagochtend bij de milieudienst over de geluidsoverlast. Onderzoek wees uit dat Air Liquide de boosdoener was. Het bedrijf liet in de vroege uurtjes stoom afblazen, maar is daar inmiddels mee gestopt.

Stank

De milieuwaakhond had donderdagavond de handen nog vol aan een ander incident. De DCMR kreeg verontruste telefoontjes uit Zwartewaal, Brielle, Maassluis, Vierpolders, Heenvliet en Hellevoetsluis over een olielucht..
Een team van de milieudienst ging op onderzoek uit en ontdekte dat Vopak Europoort de stank veroorzaakte. Het bedrijf was stookolie aan het verpompen, maar heeft inmiddels maatregelen genomen om de overlast te beperken.
Dat betekende niet dat alle omwonenden direct van de stank waren verlost. Door het windstille weer bleef de olielucht op sommige plaatsen tot in de vroege ochtend hangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl