nieuws

Kunsthal: verhaal over 'geflipperde' achterdeur onzin

ROTTERDAM - "Aperte onzin" noemt directeur van de Kunsthal Emily Ansenk het verhaal dat de achterdeur in de nacht van de kunstroof niet op het nachtslot zou hebben gezeten en open is 'geflipperd'.
De gratis krant Metro meldde vrijdag op basis van anonieme bronnen binnen het beveiligingsapparaat van de Kunsthal dat de deur door 'flipperen' is opengemaakt. Wanneer een deur niet op slot is gedraaid, kan deze met een stuk plastic worden opgemaakt zonder braaksporen achter te laten.

'Indianenverhalen'

Ansenk is boos over het verhaal en trekt ook de bron sterk in twijfel. "Er is niet gesproken met beveiligers van de Kunsthal", zei ze in een reactie op Radio Rijnmond.
De directeur vindt het "ontzettend vervelend dat in de media allerlei indianenverhalen opduiken". Overigens wilde ze ook niet zeggen dat de achterdeur wél op slot zat in de nacht van de inbraak. Ansenk stelde eerder dat de Kunsthal "state of the art beveiliging heeft" in de vorm van camera's en een alarmsysteem.
Uit de Kunsthal verdwenen in de nacht van maandag op dinsdag zeven schilderijen met een waarde van tientallen miljoenen euro's.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl