Excelsior in blessuretijd naast FC Dordrecht

ROTTERDAM - De regioderby tussen FC Dordrecht en Excelsior is geëindigd in een 3-3 gelijkspel. De Dordtenaren werkten aan de Krommedijk een 0-2 achterstand weg, maar in blessuretijd stelde Elvis Manu met zijn derde doelpunt een punt veilig voor de Rotterdammers.
In de levendige eerste helft kwam Excelsior na twintig minuten op voorsprong. Manu bekroonde een mooie actie met een doelpunt: 0-1. Even daarvoor had Richard Stolte al een grote kans gemist. Zijn lob over keeper Warner Hahn verdween in het zijnet.
Na de openingstreffer waren de beste kansen ook voor de bezoekers. Darren Maatsen knalde voorlangs, een kopbal van Roland Alberg was een prooi voor Hahn, maar een minuut later zorgde de gevaarlijke Manu alsnog voor 0-2.
Vijf minuten later kwam FC Dordrecht terug in de wedstrijd. Een afstandsschot van Moussa Kalisse, door Excelsior verhuurd aan de Dordtenaren, verdween achter de kansloze doelman Jordy Deckers: 1-2. De thuisploeg kwam voor rust zelfs nog op gelijke hoogte toen Josimar Lima een vrije trap van Jeffrey Rijsdijk afrondde met het hoofd (2-2).
De ploeg van trainer Harry van den Ham kwam duidelijk scherper uit de kleedkamer. Rijsdijk en Garry Mendes Rodriques liepen elkaar echter in de weg vlak na rust, waardoor Excelsior een derde tegendoelpunt bespaard bleef. Ook Adnan Alisic (ex-Excelsior) had zijn vizier niet op scherp.
De gastheren bleven daarna de bovenliggende partij, maar de wedstrijd werd steeds minder aantrekkelijk. Uiteindelijk kreeg FC Dordrecht wel wat het verdiende. Lars Veldwijk rondde een aanval prima af: 3-2. In de absolute slotfase pakte doelman Hahn nog een gevaarlijke inzet van invaller Rangelo Janga, maar Manu liet de keeper in blessuretijd wel kansloos (3-3).
FC Dordrecht staat zevende in de eerste divisie met vijftien punten uit negen duels. Excelsior bezet de veertiende stek met negen punten.
Scoreverloop: 20. Elvis Manu 0-1, 25 Elvis Manu 0-2, 30. Moussa Kalisse 1-2, 32. Josimar Lima 2-2, 82. Lars Veldwijk 3-2, 90+4. Elvis Manu 3-3.