nieuws

IJsbeer Vicks neemt afscheid

ROTTERDAM - Dierenvrienden kunnen dit weekend afscheid nemen van ijsbeer Vicks. De populaire viervoeter verruilt het Rotterdamse Diergaarde Blijdorp maandag voor een Zweeds berenpark.
De 2-jarige beer brengt daar de winter door met zijn vrouwelijk leeftijdsgenootje Sesi. Na de winter verkast het tweetal naar een andere Europese dierentuin, waar ze mogen proberen vader en moeder te worden.
Blijdorp gaat Vicks missen. De beer is al sinds zijn geboorte een publieksmagneet. Het was de eerste keer in 14 jaar dat een ijsbeer was geboren in de Rotterdamse dierentuin. Duizenden nieuwsgierige dierenvrienden kwamen het piepjonge beertje bewonderen.

Stunts

Vicks was op zijn beurt dol op menselijke bezoekers. Hij sprong volgens Diergaarde graag het water in om achter de grote glazen ruit van zijn verblijf stunts uit te halen. Dan maakte hij een paar buitelingen, of sperde hij zijn bek wijd open.
Ondanks zijn reputatie als knuffelbeer misdroeg de viervoeter zich ook wel eens. Zo moest het ijsberenverblijf worden afgesloten nadat een puberende Vicks deze zomer een ruit te lijf was gegaan met een steen. Dat zorgde voor enige paniek bij omstanders, die haastig de benen namen.

Onhandig

Beelden van het incident pleiten de beer uiteindelijk vrij. Vicks bleek niet baldadig te zijn, maar gewoon onhandig. Hij raakte de ruit per ongeluk met de steen.
Diergaarde Blijdorp maakte in oktober bekend dat Vicks zijn moeder gaat verlaten, om in te trekken bij zijn nieuwe vriendin. Ook zijn moeder Olinka wacht hopelijk een nieuwe romance. De dierentuin probeert haar te koppelen aan haar ex, ijsbeer Eric.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl