nieuws

Brand verwoest pand in historisch centrum Brielle

ROTTERDAM - In het oude centrum van Brielle heeft in de nacht van zondag op maandag een grote uitslaande brand gewoed. De brand brak uit in de woning boven een bakkerij aan de Vischstraat. Bij de brand vielen geen gewonden, wel staat het gehele pand op instorten.
Bewoners van vijf woningen in de buurt van de brand moesten tijdelijk hun huis uit. Een naastgelegen wolwinkel liep veel rook- en waterschade op en ook de bewoners van de woning erboven hebben schade. Voor hen wordt vervangende woonruimte gezocht.
Niemand aanwezig
De hulpdiensten waren met veel materiaal ter plaatse om het vuur te bestrijden. In eerste instantie gingen de hulpdiensten ervan uit dat er nog iemand in het pand was bij het uitbreken van de brand, later bleek dit niet het geval te zijn.

Instortingsgevaar

Omdat de brand uitbrak in een smalle straat heeft de brandweer verkeersborden moeten verwijderen om het vuur beter te kunnen bestrijden. Door het instortingsgevaar van het pand is de Vischstraat voor een deel afgesloten. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht, de politie sluit niet uit dat het vuur is aangestoken.

Geruchten

Daags na de brand wordt in Brielle druk gespeculeerd over de oorzaak. Volgens sommige omwonenden ontstond de brand na twee explosies.
Mogelijk was er sprake van een wraakactie tegen de bewoner. Zo zou er een molotovcocktail naar het gebouw zijn gegooid. Voorlopig blijft de oorzaak vermoedelijk onduidelijk. Het onderzoek van de politie neemt vermoedelijk nog enige tijd in beslag.
Uitslaande brand in Brielle - Foto's: Silvio Pinas - Jos Uitdehaage, - @AntzInYourPantz (Stefan van der Valk)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl