nieuws

Golfer Joost Luiten: 'Nog geen topjaar'

ROTTERDAM - Joost Luiten heeft dit jaar minder succes dan in de voorgaande seizoenen. De in Rotterdam woonachtige golfer staat momenteel op de 108e plek op de wereldranglijst. Eind 2011 was hij nog terug te vinden op de 66e plaats.
Joost Luiten is niet tevreden over zijn prestaties in 2012. Luiten: 'Dit is voor mij geen topjaar, zeker niet als je het vergelijkt met de twee voorgaande seizoenen. Vorig jaar stond ik hoger op de ranglijst en ik loop nu achter op het schema van vorig jaar. Ik verwacht meer van mijzelf en heb nog een paar weken om hoger op de ranglijst te komen'.

Absolute top
Tijdens een interview met RTV Rijnmond geeft hij op de golfbaan in Rotterdam aan dat het moeilijk is om het laatste stapje naar de absolute top te maken: 'Het is vrij gemakkelijk om je plek te verdienen, maar als je uiteindelijk op dat niveau bent is het lastig om dat laatste stapje maken'.
Joost Luiten heeft dit seizoen ook minder prijzengeld bij elkaar geslagen. Hij speelde 460.000 euro bij elkaar. Vorig jaar was dat bijna een miljoen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl