nieuws

Uitspraak in zaak doodslag Rotterdamse

Schalkeroord
Schalkeroord
ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam doet dinsdagmiddag uitspraak in de zaak tegen Rob de R. De Rotterdammer staat terecht voor doodslag op zijn 30-jarige ex-vriendin. De man heeft bekend.
Het lichaam van het slachtoffer werd in september 2011 gevonden in een auto die geparkeerd stond aan het Schalkeroord in Rotterdam-IJsselmonde. De verdachte heeft toegegeven dat hij de vrouw om het leven heeft gebracht, maar zegt dat hij eerst door de vrouw was aangevallen met een glazen vaas. Hij zou haar vervolgens een paar keer op het hoofd hebben geslagen.
Justitie bestrijdt dit en stelde tijdens de rechtszaak dat het slachtoffer vele malen geslagen is, waarschijnlijk met een ratelsleutel. De aanklager gaat ervan uit dat de verdachte niet wilde accepteren dat zijn relatie met de vrouw voorbij was. Omdat hij volgens deskundigen aan meerdere stoornissen lijdt en daarom verminderd toerekeningsvatbaar is, heeft justitie 8 jaar cel en tbs geëist.

Drama

Het drama vond plaats in haar woning aan de Zuider Kerkedijk in Rotterdam. Rob de R. heeft haar lichaam daarna in zeil verpakt, op de achterbank van haar eigen auto gelegd en deze bij het Schalkeroord neergezet.
Justitie was aanvankelijk uitgegaan van moord, maar kon niet bewijzen dat het slachtoffer met voorbedachte rade is gedood.
Foto: archief

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl