nieuws

Toni Varela in 'droompoule' Afrika Cup

ROTTERDAM - Toni Varela neemt het met het nationale team van Kaapverdië in de groepsfase van de Afrika Cup op tegen Zuid-Afrika, Marokko en Angola. Dat is bij de loting in Durban bepaald. Het is de eerste keer dat het land van de Spartaan deelneemt aan het hoofdtoernooi. 'Het is een droompoule,' zegt Varela.
'Je speelt straks in volle stadions tegen toplanden. Dat is geweldig,' vervolgt Varela tegenover RTV Rijnmond. 'We spelen de openingswedstrijd tegen Zuid-Afrika, het thuisland. Vooraf had ik daar al op gehoopt, net als op Marokko. De wedstrijd tegen Angola wordt een strijd tussen twee Portugeestalige landen. Voor iedere Kaapverdiaan mooi om naar uit te kijken.'
De poulefase van de Afrika Cup werd eerder deze maand bereikt door in een tweeluik af te rekenen met Kameroen. De laatste ontmoeting werd weliswaar met 2-1 verloren, maar dat resultaat was voldoende voor Kaapverdië na de 2-0 winst in het heenduel. Varela kwam beide wedstrijden in actie namens de eilandengroep.
Varela werd woensdag op het complex van de Rotterdamse amateurclub FC Maense samen met enkele landgenoten gehuldigd voor zijn bijdrage aan het Kaapverdische voetbal. De middenvelder van Sparta werd met onder andere Rotterdammer Guy Ramos (foto, rechts) en FC Dordrecht-verdediger Josimar Lima in het zonnetje gezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl