nieuws

Celstraffen geëist voor miljoenenfraude Future Life

Geld
Geld
ROTTERDAM - Twee mannen uit Middelharnis en Hendrik-Ido-Ambacht moeten als het aan justitie ligt vier en drie jaar de cel in omdat ze beleggers hebben opgelicht. Tientallen mensen raakten hun geld kwijt aan de praktijken van het bedrijf Future Life. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is sprake van miljoenenfraude.
De mannen van 42 en 52 jaar oud lokten beleggers met een rendement tot 18 procent. Veel geld werd niet geïnvesteerd, maar kwam terecht in de kas van eigen bedrijven van de twee en in hun zakken. Volgens justitie leidden de twee een luxeleven van het geld.

'Bikkelhard'
Veel van de slachtoffers komen van Goeree-Overflakkee. Sommigen hadden bijna een miljoen euro gestort in het beleggingsfonds van Future Life. Volgens de aanklager heeft de 42-jarige man uit Middelharnis mensen die hij al jaren kende en die hem vertrouwden ‘bikkelhard voorgelogen’. Voor de rechtbank in Dordrecht eiste justitie daarom vier jaar cel.
De andere verdachte regelde volgens de officier van justitie de financiële zaken. "Hij speelde voor Sinterklaas met het geld van anderen", vindt de officier. De man uit Hendrik-Ido-Ambacht zou dat moeten bekopen met een celstraf van drie jaar.
Justitie probeert zoveel mogelijk van het zoekgemaakte geld alsnog terug te krijgen van de twee mannen, maar het merendeel lijkt verdwenen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl