nieuws

De Wereldband in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - De mannen van De Wereldband zijn diep in hun hart altijd jongetjes gebleven. Of het nu gaat om elkaar aftroeven met de nieuwste trucs op een toeter of een zoektocht naar de meest bizarre bouzouki: het begint altijd als een spel. Wie beheerst de meeste instrumenten? De jongensachtige competitiedrift is een van de grootste drijfveren achter het maken van een nieuwe show.
De Wereldband ontstaat in 1997. Ro Krauss, Willem van Baarsen, Rogier Bosman en Sanne van Delft kennen elkaar van het conservatorium en besluiten een akoestisch bandje te beginnen. De kern van de Wereldband is geboren en deze harde kern van muzikanten is er nog steeds. De Wereldband speelt met veel succes op festivals in binnen- en buitenland. Geïnspireerd door hun onderlinge vriendschap, nieuwe muziekinstrumenten en een voortdurend verlangen keihard te lachen ontstaan er steeds nieuwe ideeën.
De nieuwe show "Playground" zit weer vol experimenten. De show begint op een soort rommelzolder, zoals je oma die vroeger had. Daar ligt natuurlijk van alles: oude kleren, een krakende stoel, skispullen, een stoffige toeter van opa, oud speelgoed. De Wereldband zou de Wereldband niet zijn als ze daar niet weer wat krankzinnige scènes uit halen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl