nieuws

Het Dikke Vrienden Kookboek in Chris Natuurlijk van 10 november

knoflooksoep
knoflooksoep
ROTTERDAM - Knoflooksoep en andere recepten uit het Dikke Vrienden Kookboek, kunst en natuur in de polder, Marian Mudder over haar derde roman en alles over het Lezersfeest.
Of ze nu alleen groenten eten, onverwacht op de stoep staan of gewend zijn om in sterrenrestaurants te eten; voor iedere vriend is er een menu te vinden in Het Dikke Vrienden Kookboek.
De recepten zijn van Rotterdammer Ron Arnold. De chef-kok heeft op heel wat festivals en voor heel wat bekende artiesten gekookt. Tot de zieke ALS hem te pakken kreeg.
Fons Burger, journalist, schrijver, ondernemer én vriend van de chef-kok, heeft de recepten opgetekend en gekookt. Chris Natuurlijk proeft in de keuken bij Fons en Jacqui Burger een knoflooksoepje uit het kookboek. Helaas kan Ron er niet meer bij zijn. Hij is onlangs overleden.
Marian Mudder zou best wat willen koken uit Het Dikke Vrienden Kookboek. Ze is namelijk dol op eten en koken. Net zoals Iris, de hoofdpersoon uit haar derde roman Volgende keer bij ons. Of Marian net als Iris ook een minnaar heeft die zestien jaar jonger is dan zij en of zij ook wel eens bij een familiediner is geweest dat gierend uit de hand lis gelopen? Op die vragen geeft de roodharige schrijfster en actrice zaterdag zelf antwoord in Chris Natuurlijk.
Kunst en natuur in de polder. Kunstenaars van De Vlasunie uit de Hoeksche Waard maken dit jaar kunst op de akkers van boer Leen de Geus in Mookhoek. De boer doet al langer aan natuurbeheer en zaait speciale akkerranden in, die goed zijn voor de natuur. Speciaal voor de komst van de kuntenaars heeft de boer bloemen ingezaaid waarmee geverfd kon worden. Lente, zomer en herfst. Telkens bij het aanbreken van een nieuw seizoen hebben de kunstenaars zich op de akkers van de boer laten zien met nieuwe kunstwerken. Zaterdag 10 november breekt het laatste seizoen aan en gaat het land in rust. Roesten noemen de kunstenaars dit. In een stoet vol lichtjes en lampionnen gemaakt van producten van het land, zullen de kunstenaars samen met kinderen en hun ouders 's avonds over de akkers lopen. Onderweg leest Wim Bauer, de landschapsdichter van de Hoeksche Waard, zijn gedichten voor.
In Chris Natuurlijk van 10 nvoember hoor je ook meer over het zestiende Lezersfeest in de Centrale Bibliotheek in Rotterdam.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!
Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl