nieuws

Rotterdammertjes vestigen regenwormenrecord

ROTTERDAM - Honderdvijftig kinderen van basisschool de Bijberg hebben vrijdagmiddag in het Rotterdamse Vroesenpark een poging gedaan om het eerste Nederlandse record 'regenwormen lokken' te vestigen. Het is een initiatief van Natuurmonumenten om kinderen terug te brengen naar de natuur, ook al wonen ze in de stad.
De scholieren stampten en sprongen de wormen enthousiast uit de grond. Een jury van boswachters hield goed in de gaten of alles wel diervriendelijk verliep. Eerder deze week gaven de boswachters op de school al uitleg over de goede manier om een worm uit de grond te krijgen. En dat werkte, want de scholieren haalden binnen een half uur 415 regenwormen tevoorschijn.

Lekker buiten spelen


De recordpoging is onderdeel van het project OERRR. Dat staat volgens Natuurmonumenten voor alles wat je buiten gedaan moet hebben voor je echt volwassen bent. Dat kan ook in een stad als Rotterdam al heel simpel door ze lekker buiten te laten spelen. Dat prikkelt de fantasie.

Op jonge leeftijd


Het contact met planten en dieren is niet alleen voor de kinderen van groot belang, maar ook voor de natuur zelf. Als de kids op jonge leeftijd in aanraking komen met natuur, dan willen ze die op latere leeftijd ook beschermen.
Ouders die die hun kinderen aan willen melden bij OERRR, kunnen dat doen via de website. Na aanmelding krijgen ze tips en opdrachten om samen met hun kinderen van de stadse natuur te kunnen genieten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl