nieuws

OR dreigt met rechtszaak tegen Odfjell

Odfjell Tanks
Odfjell Tanks
ROTTERDAM - De ondernemingsraad van tankopslagbedrijf Odfjell in de Botlek dreigt met een gang naar de rechter. De OR heeft een advocaat in de arm genomen nu de directie de ondernemingsraad geen toestemming geeft om het sociaal plan aan het personeel uit te leggen.
Dat wil de ondernemingsraad via een kort geding alsnog afdwingen, zo meldt de OR aan de werknemers.
Bij Odfjell dreigen 90 van de 333 banen te sneuvelen. Daarnaast moeten 100 personeelsleden opnieuw naar een functie solliciteren, tegen mindere voorwaarden.
Ruzie over sociaal plan
Over het bijbehorende sociaal plan hebben de directie van Odfjell Rotterdam en de vakbonden FNV en CNV ruzie gekregen. Het geschil is zo hoog opgelopen, dat de Odfjell-directie niet meer met de vakbondsonderhandelaars wil praten. De bedrijfsleiding zou zelfs een deal buiten de bonden om willen maken met de ondernemingsraad.
Via de vakbonden
De ondernemingsraad zegt dat op zijn beurt niet te kunnen doen, omdat het maken van veel sociale afspraken via de vakbonden hoort te gebeuren. De directie wilde vrijdagavond niet op de dreiging van de bonden reageren.
De langlopende discussie over het sociaal plan bij Odfjell leidt tot veel problemen binnen het bedrijf. Zo zouden recent ernstige fouten op de werkvloer zijn gemaakt, door de stress.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl