nieuws

Go Back To The Zoo in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - De broers Cas en Teun maakten altijd al muziek met Bram in Nijmegen. Eenmaal vertrokken naar Amsterdam, duwden ze Lars (die ze ontmoetten in de rij voor een Strokes concert) een basgitaar in zijn handen: Go Back To The Zoo was geboren.
Ze gaan repeteren in een ruimte waar Boudewijn Buch zijn zoölogische collectie hield, en worden beïnvloed door van alles tegelijk: Pop, Velvet Underground, Tsjechov, Marinus Nijhoff, Amsterdam, The Strokes, Nescio, Nijmegen, Rock N Roll, Dostojevski, Elsschot, Svevo, Guns n' Roses, Wymbristeradiel, The Rolling Stones en Oscar Wilde: een grote soep.
In 2008 nemen ze een EP op met Torre Florim. In 2009 brengen ze twee singles uit: Beam Me Up over luiheid en nietsigheid, Electric over lust, liefde en Guinevere. Electric wordt in januari verkozen tot 3FM MEGAHIT. Net als de volgende single: Hey DJ.
Op 13 augustus 2010 komt dan eindelijk het langverwachte debuut album Benny Blisto uit. Het album staat in zijn eerste week meteen op nummer 3 en dat wordt de week erna gevierd met een optreden op Lowlands waar de India tent veel te klein blijkt.
Op 6 april 2012 bracht Go Back to the Zoo hun tweede album uit, Shake A Wave. Het album werd geproduceerd door JB Meijers en Dennis van Leeuwen en is onder andere tot stand gekomen in Berlijn en Frankrijk. De release van Shake A Wave ging gepaard met een clubtour door heel Nederland.
Op 12 april 2012 won de band tijdens de 3FM Awards twee prijzen. Ze kaapten zowel de award voor 'Beste Band' als de award voor 'Beste Artiest Rock' weg. More to come!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl