nieuws

Telefoon roodgloeiend na nieroproep

ROTTERDAM - "Het is een gekkenhuis, de telefoon staat roodgloeiend," zegt Christa Schot uit Zuid-Beijerland. Ze staat al jaren op een wachtlijst voor een nieuwe nier. Na een oproep bij RTV Rijnmond dinsdag hebben zich verschillende potentiële nierdonoren gemeld.
De tijd dringt voor Christa en daarom besloot ze posters op haar ramen en een bumpersticker op haar auto te plakken. Daarop staat: Nierdonor gezocht!
RTV Rijnmond besteedde dinsdag aandacht aan de oproep, mét succes. "Eén meneer gaat zich eind deze week laten testen in het ziekenhuis en een andere meneer heeft een afspraak om zich te laten voorlichten over wat dit voor hem betekent," legt Christa uit.
De kans dat bij de aanmeldingen een geschikte nier zit is klein. Christa heeft antistoffen, met andere woorden: ze is allergisch voor iedereen.
De mensen die bellen geven Christa hoop, maar ze blijft realistisch. "De kans is volgens de dokter net zo groot als het winnen van de staatsloterij, maar ik moet toch wat proberen. Ik kan hier niet zitten en blijven wachten."
Mocht er een goede nier bij zitten, dan kan binnen een half jaar de nier worden getransplanteerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl