Koppositie Rotterdam na winst op Amsterdam

ROTTERDAM - De hockeyers van Rotterdam hebben uitstekende zaken gedaan door met 2-1 te winnen van concurrent Amsterdam. Jeroen Hertzberger (foto) was met twee verzilverde strafcorners de gevierde man aan Rotterdamse zijde. Door de winst neemt de ploeg van coach Reinoud Wolff de koppositie in de hoofdklasse over van Oranje Zwart.
Tegen landskampioen Amsterdam vielen beide doelpunten voor de thuisploeg in de eerste helft. Billy Bakker tekende vlak va rust voor de aansluitingstreffer (2-1). In het vervolg van het duel kregen beide ploegen kansen. De thuisploeg weigerde de wedstrijd in het slot te gooien en aan de andere kant voorkwam keeper Pirmin Blaak een tweede Amsterdamse treffer.
Door de zege is Rotterdam lijstaanvoerder met 25 punten uit tien wedstrijden. Bloemendaal, dat woensdag met 1-6 won bij HGC, is de nieuwe nummer twee op één punt achterstand. Oranje Zwart staat derde. Amsterdam blijft steken op de vijfde plaats met 19 punten.