nieuws

Privédocumenten op straat door blunder uitzendbureau

ROTTERDAM - Uitzendbureau All-Works uit Spijkenisse is slordig omgegaan met persoonlijke informatie van twee werkzoekenden. Kopietjes van bankpassen, legitimatiebewijzen en Burgerservicenummers werden afgelopen dinsdag gevonden in winkelcentrum Carnisse Veste in Barendrecht. De vinders belden naar het uitzendbureau, maar de documenten werden niet direct opgehaald. Pas na een tweede telefoontje kwam alsnog een medewerker langs om de papieren op te pikken. Een van de vinders reageert onthutst: ''Dit zijn hele ernstige dingen. Dat je hele privéleven op straat ligt''.
Ook het uitzendbureau zit met de situatie in de maag. "Dit had nooit mogen gebeuren'', zegt Miriam Vlamings van All-Works. Ze zoekt uit hoe de documenten op straat konden belanden. Ook wordt er intern gekeken waarom er niet na het eerste telefoontje direct actie is ondernomen en waarom het een dag duurde voordat de documenten werden opgehaald.

Inschrijven

Mogelijk raakten de documenten zoek op weg naar het hoofdkantoor van het uitzendbureau. Om in de toekomst geen belangrijke documenten meer kwijt te raken, wil Vlamings ervoor zorgen dat de inschrijfformulieren op de locatie blijven waar de inschrijving heeft plaatsgevonden.
Het uitzendbureau stelt de gedupeerden op de hoogte. ''We zullen zeker excuses maken'', belooft Vlamings. Ook de eerlijke vinders worden niet vergeten. Zij mogen uitkijken naar een bedankje van All-Works.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl