nieuws

De Peerdegaerdt in Chris Natuurlijk van 17 november

RansuilDePeerdegaerdt
RansuilDePeerdegaerdt
ROTTERDAM - Chris Natuurlijk brengt zaterdag een bezoek aan De Peerdegaerdt, een van de finalisten van Groen en Doen, er is een reportage over S.S. De Liefde, je leert hoe je groen kunt koken en Maarten Hunink vertelt hoe hij in november alleen maar planten eet om daarmee de wereld een beetje beter te maken.Foto: De Peerdegaerdt
De Peerdegaerdt in Strijen zit in de finale van Groen en Doen en maakt daarmee kans op een prijs van 50.000 euro. In Chris Natuurlijk een portret van het landgoed in Strijen met een oude hoogstamperenboomgaard en een stoeterij met Friese paarden. Maak kennis met de ransuilen die zich op het landgoed verschuilen en ontmoet Saturnus, de tamme eend die met zijn snavel overal bovenop zit, want Saturnus is heel nieuwschierig! Als De Peerdegaerdt op 4 december wint, dan wordt er met het geld een ontvangstruimte voor gasten gebouwd. Het onderkomen dient als lesruimte, koffiekamer en als schuilplaats bij slecht weer.
Volgende week in Chris Natuurlijk een portret van een andere kandidaat uit het zendgebied van Radio Rijnmond die kans maakt op een bedrag van Groen en Doen. Groen en Doen heeft een prijsvraag uitgeschreven voor vrijwilligersprojecten die een bijdrage leveren aan natuur- en landschapsbeheer.
Maarten Hunink wil de wereld een beetje beter maken en daarom voert hij iedere maand een andere opdracht uit die op zijn website Iwanttomaketheworldabetterplace.com de meeste stemmen heeft gekregen. Deze maand eet hij alleen planten. Dat is beter voor het milieu. Op de markt in Rotterdam vertelt hij aan Chris Natuurlijk wat hij wél en wat hij niet kan eten.
Wil je weten hoe groen je eet en hoe je energiezuiniger kunt koken? Dorien Soons van het boek Voetprintcooking vertelt in Chris Natuurlijk hoe dat moet.
In S.S. De Liefde speelt Rotterdammer John Buijsman een machinebankwerker op Katendrecht die verdriet heeft over zijn verdronken tweelingzus en zijn verdwenen vader. De muziekvoorstelling is een ode aan het Katendrecht van de jaren zestig en wordt op locatie gespeeld in de Fenixloodsen. In Chris Natuurlijk een reportage over S.S. De Liefde.
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!
Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl