nieuws

Mist moskee-internaten niet opgetrokken

Fatih moskee
Fatih moskee
ROTTERDAM - Zijn de Rotterdamse moskee-internaten nu brandveilig of niet? Gemeentelijke instanties en de wethouder lijken elkaar tegen te spreken. Wie heeft er gelijk?
Het NRC-Handelsblad publiceerde donderdagavond een brief uit 2011 van de gemeentelijke afdeling stadsontwikkeling. Daarin wordt onomstotelijk vastgesteld dat de Fatih Moskee in Rotterdam-Feijenoord 'absoluut onveilig is'. Toch houdt wethouder Karakus vol dat het internaat wel altijd veilig is geweest.

Brandweerrapport

Wethouder Karakus zegt zich te baseren op rapporten van de brandweer, want alleen die kan bepalen of een pand brandveilig is of niet.
Op zich begrijpelijk, maar hoe kan het dan dat een inspectie van stadsontwikkeling iets totaal anders vertelt? Wie let dan waar op? En wat is zo'n inspectie van stadsontwikkeling waard? Of waren de problemen alweer opgelost voordat de brandweer langskwam?

RTV Rijnmond vraagt om opheldering

Als journalist is het lastig een goed oordeel te kunnen vellen. Rapporten van de brandweer uit die tijd worden namelijk niet vrijgegeven. En ook tijdens het raadsdebat is donderdagmiddag niks over het verschil tussen de twee inspecties gezegd. Alles lijkt dichtgetimmerd, maar verwijzingen naar inspectierapporten zijn er niet.
Naar aanleiding van extra vragen van de SP en Leefbaar Rotterdam zal wethouder Karakus van Rotterdam binnenkort meer details naar buiten brengen. Ook RTV Rijnmond laat het er nog niet bij zitten.
Om de documenten van de gemeentelijke diensten en de brandweer te kunnen bestuderen, hebben wij een Wob-verzoek ingediend (Wet openbaarheid van Bestuur). Dit betekent dat we officieel inzage eisen in alle inspectierapporten om zo een goed oordeel te kunnen vormen over de brandveiligheid in moskee-internaten.
Heeft u meer informatie of wilt u reageren? Mail dan naar justus.cooiman@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl