Jong Feyenoord/Excelsior onderuit tegen Jong PSV

ROTTERDAM - De beloften van Feyenoord/Excelsior hebben op Varkenoord in een doelpuntrijk duel met 4-5 verloren van Jong PSV. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst stond bij rust met 2-1 voor, maar viel in de tweede helft ver terug. Opvallend was dat het elftal alleen maar bestond uit spelers van Feyenoord, waaronder Ruud Vormer, Miquel Nelom en Anass Achahbar.
Al in de derde minuut had Memphis Depay de Eindhovenaren op voorsprong gezet, maar Wesley Verhoek en Guyon Fernandez zorgden voor een Rotterdamse voorsprong bij rust. In de tweede helft maakte Jurgen Locadia gelijk met een afstandsschot (2-2), waarna Mitchell te Vrede voor een hernieuwde voorsprong voor Feyenoord zorgde.
Lang stond die 3-2 niet op het scorebord, want Gianluca Maria maakte snel 3-3, zag Locadia vanaf elf meter 3-4 maken en Ruben Morales zorgde zelfs voor een marge van twee. Harmeet Singh deed nog wat terug (4-5). PSV'er Maria kreeg kort voor tijd zijn tweede gele, dus een rode kaart.
Jong Feyenoord/Excelsior blijft in de beloftencompetitie A steken op vijf punten uit vijf wedstrijden. Jong PSV is koploper met tien punten uit vijf duels.
In de beloftencompetitie B speelde Jong Sparta met 2-2 gelijk tegen Jong Willem II. Paul Gladon en Quenten Martinus scoorden voor de Rotterdammers. De gelijkmaker van de Tilburgers viel pas in blessuretijd uit een penalty. Jong FC Dordrecht ging met 2-1 onderuit bij Jong ADO Den Haag. Joey Steenbakker was trefzeker voor de Dordtenaren.
Jong Sparta staat tweede achter lijstaanvoerder Jong VVV/Helmond met elf punten uit vijf wedstrijden. Jong FC Dordrecht is hekkensluiter met een punt.