nieuws

Hollandse Meesters: Henk Visch - 27 december

Henk Visch
Henk Visch
ROTTERDAM - Donderdag 27 december om 17.30 uur te zien in Hollandse Meesters: Henk Visch. Visch gaat al een tijd mee als kunstenaar. In 1990 won hij een prijsvraag uitgevaardigd door de gemeente Rotterdam. Zijn kunstwerk staat op de Kunsthal: De kameel en zijn begeleider.

Kunstenaar Henk Visch

Henk Visch werkt vanuit het verlangen om in de wereld aanwezig te zijn. Door middel van taal, titels en teksten en de metaforen daarbinnen worden zijn creatieve processen gestimuleerd. De werken van Visch zijn in stijl zeer divers, maar zijn oeuvre is homogeen te noemen. Allen komen zij voort uit een spiegel naar de werkelijkheid en verwijzen ze naar wat men in de werkelijkheid waarneemt. Toch is het door interpretatie vanuit vorm, fenomeen of gestalte, nooit natuurgetrouw. In de ruimtelijke ervaring ligt voor Visch de sleutel tot herkenning van het beeld.
Regisseur Frans Weisz is filmregisseur, televisieregisseur producent en scenarioschrijver. Na het eerste jaar van de toneelschool maakte hij de overstap naar de filmacademie waarna hij naar Rome ging om te studeren aan de filmschool Centro Sperimentale di Cinematografia. Weisz maakte zijn speelfilmdebuut met de verfilming van Het Gangstermeisje (1966), naar het boek van Remco Campert en regisseerde daarna nog vele documentaires en speelfilms waaronder De Inbreker (1972), Rooie Sien (1975), Charlotte (1981), Leedvermaak (1989) en Bij nader inzien (1991). Voor deze laatste twee ontving hij een Gouden Kalf.

Donderdag 27 december, 17.30 uur (ieder uur herhaald) bij RTV Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl