nieuws

Patiënten: geen vertrouwen snelle heropening cardiologie

Ruwaard_van_putten_ziekenhuis_spijkenisse_3
Ruwaard_van_putten_ziekenhuis_spijkenisse_3
ROTTERDAM - Zorgbelang Zuid-Holland acht de kans gering dat de afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse binnen twee weken open kan. "Het is de vraag of de patiënten zo snel weer vertrouwen hebben in het ziekenhuis".
Dit zegt Erik Visser van Zorgbelang Zuid Holland dat de belangen van de patienten van het ziekenhuis behartigt.

Veel onduidelijk

De informatievoorziening is niet op orde, volgens Visser. "Het ziekenhuis is teveel bezig met zo snel mogelijk weer opengaan, maar de patient krijgt weinig informatie over hoe het nu praktisch verder gaat. En daarnaast is het onduidelijk wat de stand van zaken is met betrekking tot de inkoop van zorg door verzekeraars."
Dat er met nieuwe cardiologen gewerkt gaat worden, wekt bij de cliëntenraad niet per se vertrouwen op. "Het roept juist meer vragen op. Vragen als: krijg ik later in het jaar dezelfde cardioloog of weer een nieuwe? En: kan die arts op basis van mijn -misschien onvolledige- dossier goede beslissingen nemen?

Onvolledig

Uit het onderzoek van de Inspectie voor de Volksgezondheid blijkt dat de dossiers van de afdeling cardiologie vaak onvolledig zijn.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl