nieuws

Neurie 't of heurie 't niet?!

ROTTERDAM - Under The Bridge van de Red Hot Chili Peppers werd ingeneuried door Mooike de Moor!
Under The Bridge is een lied van de Red Hot Chili Peppers en staat op het album Blood Sugar Sex Magik uit 1991. De single werd in 1992 uitgebracht. Met de door Gus van Sant geregisseerde videoclip wonnen ze een MTV Video Music Award en door het succes dat deze single met zich meebracht werden ze wereldberoemd.

In het lied vertelt zanger Anthony Kiedis over zijn drugsverslaving. Hij deed inspiratie op voor dit nummer toen hij op een dag naar huis liep en zich met geen enkele ziel in het universum kon verbinden, De tekst omschrijft zijn ervaringen met drugs in Los Angeles. Het is een rustig nummer, waar de Red Hot Chili Peppers, zeker in die tijd, niet bekend om stonden.
De single bereikte de nummer 1 positie in zowel Nederland (4 weken) als Vlaanderen (2 weken). In het Verenigd Koninkrijk kwam de plaat niet verder dan nummer 26. Een heruitgave in 1994 wist nummer 13 te bereiken.
In 1998 werd het nummer gecoverd door de Britse meidengroep All Saints. Deze versie van het nummer, die alarmschijf werd, bereikte nummer 12 in de Nederlandse Top 40. In het Verenigd Koninkrijk kwam deze plaat, in tegenstelling tot het origineel, wel op nummer 1 terecht. Under the Bridge belandde als eerste nummer van de Red Hot Chili Peppers in 2006 in de Radio 2 Top 2000 het kwam binnen op een 71ste plaats. Het nummer behaalde in de lijst van 2009 zijn hoogste notering tot dan op plaats 35.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl