Capelle ruim langs Barendrecht

ROTTERDAM - Capelle heeft zaterdag op eigen veld met 3-0 gewonnen van Barendrecht. De bezoekers speelden het grootste deel van de wedstrijd met tien man toen Ramon Salas met een directe rode kaart van het veld moest.
Niet lang na die uitsluiting viel de Capelse goal te noteren. Aanvoerder Lars Bosscha zette de thuisploeg na veertig minuten spelen op 1-0, wat tevens de ruststand was. Na de pauze zette Jos van Nieuwstadt Capelle al snel op 2-0 en kwam de zege niet meer in gevaar. Vier minuten voor tijd gooide Lucas van Oeveren het duel helemaal op slot door de 3-0 achter doelman Mark Zegers te schieten.
Barendrecht zakt door de nederlaag naar de vijfde plaats in de topklasse. Capelle staat negende na zestien gespeelde wedstrijden. HHC Hardenberg voert de ranglijst aan na een 2-0 zege op DETO. GVVV volgt HHC op twee punten. De Veenendaalers speelden zaterdag met 0-0 gelijk tegen FC Lisse, de nummer vier. Katwijk staat tussen beide ploegen in. Zij versloegen Genemuiden met 3-1.
Overige uitslagen: Kozakken Boys - IJsselmeervogels 0-1, Jodan Boys - Noordwijk 3-1, Excelsior '31 - Rijnsburgse Boys 1-2, Spakenburg - Scheveningen 1-2.