Pellè belangrijk voor Feyenoord op Ladies Night

ROTTERDAM - Feyenoord heeft zaterdag een zakelijke overwinning geboekt op RKC Waalwijk. In de eigen Kuip was trainer Ronald Koeman met 2-0 te sterk voor zijn broer Erwin Koeman. Graziano Pellè liet op Ladies Night van zich spreken. De Italiaanse spits nam onder toeziend oog van vele vrouwelijke supporters beide doelpunten voor zijn rekening.
De thuisploeg startte flitsend op de kletsnatte grasmat, waardoor de bal amper normaal rolde. Al binnen een kwartier misten Ruben Schaken en Lex Immers beiden tot tweemaal toe in kansrijke positie. Bovendien had het recht op een strafschop. Jean-Paul Boëtius werd neergehaald, maar scheidsrechter Danny Makkelie uit Dordrecht zag er geen overtreding in.
Ook na die sterke start domineerde Feyenoord. RKC kwam er nauwelijks aan te pas. Jordy Clasie, Lex Immers en Tonny Vilhena heersten op het middenveld. Op de vleugels ging doorlopend dreiging uit van Schaken en vooral Boëtius. Toch duurde het tot in de blessuretijd van de eerste helft voordat Feyenoord eindelijk op de dik verdiende voorsprong kwam. Op aangeven van Clasie won Pellè een kopduel van Henrico Drost. De Italiaan knikte de bal beheerst achter doelman Jeroen Zoet: 1-0.
Feyenoord zette na rust het goede spel voort. Doelman Zoet behoedde RKC voor een ruimere achterstand door sterk in te grijpen bij een actie van Schaken. Na nog geen kwartier moest ook Zoet zich opnieuw gewonnen geven. Opnieuw tekende Pellè voor het doelpunt van Feyenoord. Het was al de tiende competitie treffer van de Italiaan, die de bal knap aannam op zijn borst en vervolgens binnenschoot.
RKC kwam ondertussen in het stuk nauwelijks voor. Pas in de slotfase moest doelman Kostas Lamprou tot tweemaal optreden. Eerst bij een schot van de verder onzichtbare Teddy Chevalier, daarna bij een kans van invaller Mart Lieder. De Rotterdammers kregen via Daryl Janmaat en Vilhena nog wel kansen op het derde doelpunt van de avond, maar gescoord werd er niet meer.