Van Persie beslist knotsgek duel

Robin van Persie
ROTTERDAM - Robin van Persie heeft Manchester United aan drie punten geholpen. De voormalig aanvaller van Feyenoord zorgde zaterdag in de wedstrijd tegen Reading voor het winnende doelpunt. In het Madejski Stadium won de ploeg van coach Alex Ferguson met liefst 3-4 van de thuisploeg. De eindstand was bij rust al bereikt.
Na een half uur stond er al een 3-3 tussenstand op het scorebord. Hal Robson-Kanu, Adam Le Fondre en Sean Morrison scoorden namens de thuisploeg. Voor de bezoekers waren Anderson en Wayne Rooney (2x) trefzeker. Tien minuten voor rust bepaalde Van Persie de eindstand. De Rotterdammer deed dat op aangeven van Rooney.
Jonathan De Guzman heeft in Londen een verrassende zege geboekt op Arsenal. De oud-speler van Feyenoord was met zijn ploeg Swansey City met 0-2 te sterk voor The Gunners. Beide doelpunten werden in de absolute slotfase van de wedstrijd gemaakt door Mitchu. Een kwartier voor tijd moest De Guzman het veld ruimen voor Dwight Tiendalli. De voormalig verdediger van Feyenoord en Sparta maakte bovendien zijn debuut.
Manchester United blijft door de zege aan kop in de Premier League met 36 punten uit vijftien gespeelde wedstrijden. Stadgenoot Manchester City volgt op de tweede plaats met drie punten achterstand. De topdrie wordt gecompleteerd door Chelsea. De club uit Londen verzamelde tien punten minder dan de koploper. Swansea City staat op een knappe zevende plek.