Dames Binnenland blijven winnen

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - De basketbaldames van Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam zijn niet te stoppen. Zaterdagavond werden opnieuw twee punten gepakt in de eredivisie. De ploeg van coach Joost van Rangelrooy deed dat op bezoek bij CTO Amsterdam. In de hoofdstad waren de basketbalsters met 67-83 te sterk.
Binnenland stond vrijwel de gehele wedstrijd op voorsprong. In het eerste kwart ging het nog ietwat moeizaam (16-16) en tot aan de rust kon de thuisploeg flink tegenstand bieden. Desondanks stond er halverwege een tussenstand in het voordeel van de Rotterdammers op het scorebord: 28-32.
Na de thee begon Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam pas echt afstand te nemen van de hoofdstedelingen. Via 30-37 en 34-48 stonden de bezoekers na drie kwarten comfortabel aan de leiding: 44-62. In het laatste kwart bleef het eenrichtingsverkeer. CTO Amsterdam kon de marge nog wel iets verkleinen, maar spannend werd het niet meer.
Door de overwinning blijven de basketbalsters van Binnenland soeverein aan kop in de eredivisie. Uit tien wedstrijden werden achttien punten gepakt. In het begin van het seizoen werd er enkel verloren van ProBuild Lions. Vorige maand wisten Van Rangelrooy en zijn dames zich al te plaatsen voor de Final Four, die op 21 en 22 december op het programma staat in Amsterdam.