Feyenoord pakt drie punten in verhit duel

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-2 gewonnen. In een verhit en knotsgek duel wist Feyenoord de ploeg uit Den Haag pas in de slotfase op de knieën te krijgen. Door de nipte zege verkleint Feyenoord het gat met koploper PSV tot drie punten.
Het bizarre duel in De Kuip begon voortvarend voor Feyenoord. Graziano Pellè zette zijn ploeg na een kwartier spelen op voorsprong. De spits reageerde attent op een sublieme steekpass van Tonny Vilhena. In de fase daarvoor was Jordy Clasie al dicht bij de 1-0. Ook ADO speelde vanaf minuut één een goede wedstrijd. Jens Toornstra had de openingstreffer op zijn voet namens de Hagenaren.
Lang kon Feyenoord niet van Pellè zijn treffer genieten. Mike van Duinen maakte namelijk een minuut na de 1-0 alweer gelijk namens ADO. In de daaropvolgende fase waren de bezoekers zelfs de bovenliggende partij en kon Feyenoord op eigen veld geen vuist maken. Toch gingen de Rotterdammers met een voorsprong de rust in toen Lex Immers een dubieus gegeven strafschop benutte.
Na rust barstte het duel pas echt los. Scheidsrechter Ruud Bossen gaf na tien minuten in de tweede helft allereerst Bruno Martins Indi een rode kaart. De verdediger legde een ADO-speler neer in het strafschopgebied en kon inrukken. Danny Holla voltrok vervolgens het vonnis: 2-2. Een minuut na die gelijkmaker kreeg ook Tom Beugelsdijk de rode kaart van Bossen. De verdediger van ADO sloeg Lex Immers in het gezicht.
Feyenoord had na die twee directe rode kaarten het overwicht. De Rotterdammers voerden de druk op het doel van Gino Coutinho op en kregen enkele goede kansen. Lex Immers schoot net naast en Pellè maaide over de bal. Vier minuten voor tijd ontplofte De Kuip dan toch. Stefan de Vrij zag zijn kopbal via het hoofd van Tjaronn Chery achter Coutinho belanden.
Opstelling Feyenoord: Mulder, Elabdellaoui (62' Nelom), De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Vilhena, Clasie, Immers; Verhoek (68' Boëtius), Pellè, Schaken (89' Mokotjo).
Opstelling ADO: Coutinho, Omeruo, Wormgoor, Beugelsdijk, Supusepa (90' Vicento); Holla, Toornstra, Meijers; Van Duinen, Poepon (24' Elbers) (62' Malone), Chery.
Scoreverloop:
15' Graziano Pellè 1-0
16' Mike van Duinen 1-1
45' Lex Immers 2-1 (strafschop)
57' Danny Holla 2-2 (strafschop)
86' Tjaronn Chery 3-2 (eigen doelpunt)
Bijzonderheid:
57' Rode kaart Bruno Martins Indi (Feyenoord)
58' Rode kaart Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)