nieuws

Kleren ruilen in crisistijd

ROTTERDAM - Bezoekers aan het evenement SwopShop in Rotterdam ruilden zaterdag kleren met elkaar, ook konden ze kennismaken met jong creatief talent. De organisatie wilde daarmee mensen met een krappe beurs een handje helpen in de dure decembermaand, maar het liep nog niet echt storm.

Bezoekers konden op de ruillbeurs kleren inleveren die anders altijd in de kast blijven liggen, bijvoorbeeld omdat ze net te klein gekocht zijn. "December is toch al een dure maand," vertelt organisator Samir Rafiq, "daarom willen we mensen op deze manier een beetje helpen." Naast de kledingruil konden bezoekers ook langsgaan bij verschillende kraampjes. daar waren onder andere handgemaakt sieraden te koop of konden bezoekers hun nagels laten verzorgen.
De animo voor het nieuwe evenement viel nog wat tegen, uiteindelijk kwamen er vijftien mensen ruilen. "Die mensen gingen wel allemaal met volle tassen weg, dus die waren erg enthousiast" zegt Dewi Hollander namens de organisatie."Misschien is Rotterdam er nog niet aan toe," denkt ze. De organisatoren gaat de beurs evalueren en kijken daarna of er nog een volgende editie komt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl