nieuws

Robin van Persie Sportman van het Jaar

ROTTERDAM - Robin van Persie is op het Sport Awards Rotterdam-Rijnmond gala in het Nieuwe Luxor verkozen tot Sportman van het Jaar 2012. De voetballer uit Rotterdam dankt zijn prijs aan een uitstekend voetbaljaar in Engeland. Als speler van Arsenal en Manchester United scoorde de voormalig speler van Feyenoord aan de lopende band.
Vanuit Manchester laat Van Persie weten vereerd te zijn met de award. 'Ik ben heel blij en trots met deze prijs. Het is een hele eer als zoveel mensen op je gestemd hebben,' zegt de international tegenover RTV Rijnmond. 'Als je kijkt naar goals en assists is het mijn beste jaar in mijn carrière geweest. In de afgelopen twee jaar heb ik geen wedstrijd gemist in de Premier League. Als je goede statistieken wil neerzetten moet je fit zijn. Dat is gelukt.'
Afgelopen seizoen werd Van Persie in het shirt van Arsenal topscorer van de Engelse competitie met liefst dertig doelpunten. Door die prestatie werd hij door collega's en pers verkozen tot speler van het jaar. Ook in het huidige seizoen vindt de spits zijn naam terug bovenaan de topscorerslijst. In dienst van Manchester United was hij tot nu toe twaalf keer trefzeker in competitieverband.
Van Persie kreeg van het publiek de meeste stemmen in de verkiezing Rotterdam-Rijnmond Sportman van het Jaar 2012. Hij laat de Rotterdamse sporters Patrick van Luijk (atletiek) en Mitchel Steenman (roeien) achter zich. Zij waren eveneens genomineerd voor de titel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl