nieuws

Van den Ham: 'Staan spelers op verlanglijstje clubs'

ROTTERDAM - FC Dordrecht speelt vrijdag de laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen het kwakkelende FC Emmen. Alleen een overwinning telt om in het spoor te blijven van MVV Maastricht en Sparta. Daarna breekt de winterstop aan en die vreest trainer Harry van den Ham. 'Daar ben ik wel bang voor,' doelt hij op het open gaan van de transfermarkt.
'Er is nog niets concreets, maar je ziet dat bepaalde jongens echt belangrijk zijn en zeker dertig of veertig procent beter zijn geworden. Er staan spelers op het verlanglijstje van clubs. Ik hoop echt dat ze bij FC Dordrecht blijven, maar ik gun iedereen het beste. Bepaalde jongens zijn echt eredivisievaardig. Het zou zomaar kunnen dat je die kwijtraakt. Het is heel dubbel, voor de club zou het financieel aantrekkelijk zijn, maar als trainer wil je je selectie op peil houden,' aldus Van den Ham.
In de laatste competitiewedstrijd van 2012 beschikt de oefenmeester over een vrijwel volledige selectie. Alleen de langer afwezige Wilmer Kousemaker en de geschorste Marvin Peersman ontbreken. Jeffrey Fortes speelt daardoor linksback, terwijl ook Adnan Alisic na een blessure weer inzetbaar is.
De opdracht voor de Dordtenaren vrijdag aan de Krommedijk tegen de nummer voorlaatst is duidelijk. 'Iedereen verwacht dat wij winnen. Dat maakt het weer anders en moeilijker. Je wint niet zomaar, we moeten wel voor honderd procent bij de les zijn. Wij willen het jaar goed afsluiten,' vervolgt Van den Ham.
Op de eerste speeldag liet FC Dordrecht nog twee punten liggen bij FC Emmen (1-1). In blessuretijd maakte de thuisploeg destijds gelijk. 'Sindsdien hebben wij stappen gemaakt en zijn we gegroeid. Wij zijn het verplicht om dit duel te winnen.'
'Ik heb vanaf dag één gezegd dat er veel kwaliteit in onze groep zit. Niet alleen de eerste elf, maar in de hele selectie. We hebben ons ook nooit verstopt, wilden direct voor de nacompetitie gaan. Eerst in de luwte, want niemand tipte ons. Nu kunnen wij er niet meer onderuit. Iedereen ziet dat wij meedoen. Er zit alleen nog meer in. Ik ben ervan overtuigd dat wij heel hoog kunnen eindigen. Ik ga niet zeggen dat wij kampioen worden, maar we staan wel op deze positie en doen mee.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl