Sparta verder op achterstand na nederlaag

ROTTERDAM - Sparta heeft opnieuw hele dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van trainer Michel Vonk ging op de Lange Leegte met 2-1 onderuit. De gasten eindigden het duel ook nog met tien man, omdat Toine van Huizen in blessuretijd nog een rode kaart kreeg.
Op het besneeuwde en moeilijk bespeelbare veld was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Tom Overtoom, vorig seizoen nog Spartaan, raakte het zijnet. SC Veendam begon feller aan het duel en na dik een kwartier werd het 1-0 door een doelpunt van Lars Hutten.
De Rotterdammers herstelden zich en Iliass Bel Hassani zorgde voor het eerste gevaar. Hij schoot net naast. De gelijkmaker viel zeven minuten voor rust. Sandro Calabro benutte een strafschop nadat Veendam-speler Angelo Cijntje hands had gemaakt: 1-1. In het slot was Roald van Hout nog twee keer dichtbij, maar hij trof geen doel.
In de tweede helft waren de grootste kansen voor het sterkere SC Veendam. Niek Loohuis schoot in kansrijke positie naast en vooral Lars Lambooij miste een dot van een mogelijkheid. Keeper Nico Pellatz behoedde zijn ploeg van een achterstand.
Kort voor tijd ging het toch fout voor de Rotterdammers. Invaller Robby Holder rommelde de bal achter Pellatz: 2-1. In blessuretijd kreeg Van Huizen nog een rode kaart na een grove overtreding.
Sparta raakt door de nederlaag bij SC Veendam verder op achterstand. Koploper MVV Maastricht, dat met 3-2 won van FC Eindhoven, heeft een voorsprong van vier punten op de Rotterdammers. De Limburgers hebben ook nog een duel minder gespeeld.