nieuws

Politie pakt twintig Feyenoordsupporters op

arrestatie
arrestatie
ROTTERDAM - De politie heeft zondag op verschillende plaatsen twintig Feyenoordsupporters aangehouden. Er was informatie binnengekomen dat ze van plan waren om rellen te schoppen rond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen.
Zondagochtend werden in Rotterdam en Capelle aan den IJssel zeventien mensen opgepakt. Ze variëren in leeftijd van 17 tot 36 jaar en komen uit Capelle, Barendrecht, Rotterdam, Leiden en Leiderdorp. Ze worden allemaal verdacht van het plegen van 'voorbereidingshandelingen ten behoeve van openlijke geweldpleging'.
Drugs en wapens
Bij de aanhoudingen zijn ook drie auto’s in beslag genomen, waarbij ook kleine hoeveelheden hard- en softdrugs, gezichtbedekking, messen, een wapenstok en een vuurwerkbom tevoorschijn kwamen. Bij een huiszoeking in Leiden vond de politie nog enkele vuurwerkbommen.
Inval in café
Aan het eind van de middag werd ook een inval gedaan in een supporterscafé aan de Westewagenstraat in het centrum van Rotterdam. Daar werden toen zo'n veertig man gecontroleerd, wat leidde tot nog drie aanhoudingen. Deze verdachten waren 26, 29 en 23 jaar en komen uit Rotterdam, Alphen aan den Rijn en Leiden. Ze werden gezocht, of hadden geen ID-bewijs bij zich. Deze drie zijn inmiddels naar huis, de andere zeventien zitten nog vast.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl