nieuws

Odfjell na tijdelijke sluiting weer in bedrijf +VIDEO

ROTTERDAM - Tankopslag bedrijf Odfjell is na een dag van sluiting donderdag weer in bedrijf gegaan. Volgens het bedrijf in de Botlek waren er voldoende werknemers aanwezig op de kwetsbare afdelingen om de werkzaamheden weer te hervatten.
Door de reorganisatie en slechtnieuwsgesprekken met medewerkers is veel onrust onder het personeel. Daarom besloot Odfjell het bedrijf woensdag tijdelijk stil te leggen.

Eigen verantwoordelijkheid

De Rotterdamse havenwethouder Jeannette Baljeu zei donderdagmiddag in de gemeenteraad dat het een verstandige beslissing was van Odfjell de werkzaamheden te staken. Volgens Baljeu bevestigt de maatregel dat het bedrijf de eigen verantwoordelijkheid neemt.

Incidenten goed opgelost

Leefbaar Rotterdam en GroenLinks hadden om het debat gevraagd. De twee oppositiepartijen twijfelen of de veiligheid in orde is. De afgelopen tijd heeft zich bij Odfjell een aantal incidenten voorgedaan met de blusapparatuur en de noodstroomvoorziening. Volgens wethouder Baljeu zijn de incidenten gemeld en goed opgelost. Bovendien zitten volgens haar de inspectiediensten er bovenop.

Brief Odfjell-directeur

Interim-directeur Alex de Bonth van de Odfjell terminal in Rotterdam heeft woensdagmiddag overigens een brief gestuurd aan alle gemeenteraadsleden, waarin hij meldt hoe goed het bedrijf bezig is met de veiligheid. Daarnaast legt hij uit wat er tijdens de laatste incidenten is gebeurd. Hij geeft hierbij een iets andere lezing dan de woordvoerder van Odfjell aan RTV Rijnmond heeft gegeven.

Kort geding

De onrust onder het personeel is er nog steeds. Aanstaande maandag houden de vakbonden een bijeenkomst met hun leden. Volgende week donderdag dient een kort geding bij de ondernemingskamer. Hierbij zal de ondernemingsraad vragen de reorganisatie te staken. Voor 90 werknemers staat hun baan op het spel, 100 anderen mogen opnieuw solliciteren naar hun baan tegen een lager salaris.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl