nieuws

Neurie 't of heurie 't niet?!

ROTTERDAM - Abracadabra van De Steve Miller Band werd ingeneuried door Jacco van Giessen!

De Steve Miller Band is een band genoemd naar en geformeerd rondom Steve Miller, die gitaar en mondharmonica speelt en de zang verzorgt. De Steve Miller Band werd opgericht in januari 1967. Het eerste album, Children of the future, was gebaseerd op de psychedelische bluesstijl die op dat moment in zwang was in San Francisco. Zanger Scaggs zou na een aantal albums de band verlaten, waarna drummer Tim Davis aanvankelijk de zang voor zijn rekening nam. Op enkele nummers zong Steve Miller zelf. De albums verkochten goed, maar een hitnotering zat er niet in. Een bijzondere lp was "Recall the beginning, a journey form Eden" waar Miller al wel zelf de zang voor zijn rekening nam. In die tijd bracht hij op de VPRO-radio legendarische akoestische sessies ten gehore, waarbij hij geleidelijk aan zoveel dronk dat niemand het nog kon volgen.

In 1973 kwam Miller met het album The Joker, de doorbraak naar een groot publiek. De muziek werd meer toegankelijk. Naast het titelnummer kwamen er nog enkele hits van dit album. Het album The Joker werd opgevolgd door Fly like an Eagle in 1976 en Book of Dreams in 1977, die tegelijk werden opgenomen, maar met een tussenpoos van 1 jaar werden uitgebracht. Beide albums worden beschouwd als de top van Millers commerciële carrière en bereikten hoge posities in verschillende albumlijsten. Samen met The Eagles ondernam de Steve Miller Band een stadiontournee in 1977. Van beide albums werden meerdere nummers op single uitgebracht die allemaal in de hitparade kwamen waaronder Fly like an Eagle, Swing Town, Jungle Love, Rock’ n me en Jet Airliner.
Steve Miller nam een paar jaar rust om bij te komen van de successen, het opnemen en toeren. In 1981 kwam Miller terug met het album Circle of Love dat niet zo goed verkocht. In 1982 behaalde hij wederom een superhit, en wel met het nummer Abracadabra van het gelijknamige album.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl