nieuws

Dordrecht krijgt een Huisraadbank

ROTTERDAM - In Dordrecht wordt op zaterdag 2 februari een huisraadbank geopend. Die is gevestigd in dorp De Hoop, aan de Provincialeweg naar de Kop van 't Land.
De huisraadbank is een initiatief van de evangelische gemeenschap Jozua in Dordrecht. Het gaat werken volgens hetzelfde principe als voedsel- en kledingbanken. Bij de huisraadbank kunnen mensen met weinig of geen inkomen terecht voor ondermeer meubels en apparaten.
Naast de nieuwe huisraadbank komen bij De Hoop overigens óók nog een voedsel- en kledingbank. Riet van der Werf, coördinator van de huisraadbank, zegt dat steeds meer mensen aankloppen om hulp: "Niet alleen bij Jozua, ook bij andere kerken en instellingen".

Aanbod

Het gaat om mensen, die hun baan of hun huis zijn kwijtgeraakt, of in de schuldhulpverlening zitten. "Maar we helpen ook voormalige daklozen en ex-verslaafden, die juist weer een bestaan proberen op te bouwen", aldus Van der Werf.
Door de toenemende vraag zal ook het aanbod van meubels en andere spullen omhoog moeten, maar daar heeft ze vertrouwen in: 'We merken dat steeds meer mensen liever iemand anders blij maken, dan het grof vuil te bellen.'

Nieuwtje

De huisraadbank is volgens haar wel een nieuwtje in deze regio, maar géén landelijke primeur: 'Er schijnt er ergens in en dorpje al eentje te bestaan, maar meer weet ik er niet van.'
Voor Jozoa is de activiteit ook niet nieuw. 'We doen dit al vier jaar op kleine schaal, vanuit een garagebox in Sterrenburg. Maar nu willen we er zijn voor iedereen'.
Wie spullen wil aanbieden kan een mailtje sturen naar:
huisraadbank@jozua.nl of bellen met 078-84 36 672.
Alle spullen worden dan opgehaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl