nieuws

Broer Anthony Fernandes: Om half zeven ging de telefoon

ROTTERDAM - Woensdagochtend om half zeven ging de telefoon bij de familie van de doodgeschoten Anthony Fernandes. De politie meldde zich bij de moeder met de mededeling dat er twee verdachten waren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op haar zoon Anthony.
''Dat was schrikken en tegelijk goed nieuws'', zegt de jongere broer Jeremy Fernandes, die we toevallig op straat treffen. De 17-jarige broer vertelt dat de familie vanaf dag één op de hoogte is gehouden van de ontwikkelingen in het onderzoek. ''Alleen mogen wij de details niet weten''.

Geschrokken reacties

De 22-jarige Anthony Fernandes werd 's nachts op straat in zijn eigen buurt doodgeschoten. Dat leidde tot geschrokken reacties in de wijk Schiemond en 400 mensen liepen mee in een stille tocht. Prof-voetballer Wijnaldum kwam naar zijn oude buurt om bloemen voor zijn jeugdvriend Anthony neer te leggen.
Broer Jeremy Fernandes is niet geheel verrast door de arrestatie. ''Als je het verhaal op straat hoort, hebben meer mensen ermee te maken gehad.'' Al geeft hij toe dat er op straat veel verhalen circuleren.

Afrekening

Direct na de dodelijke schietpartij deden geruchten de ronde dat het mogelijk om een afrekening in het drugscircuit ging. ''Mensen praten veel maar weten niet wat er is gebeurd. We horen het wel in de rechtzaal.'' Op de vraag of de familie het vermoeden heeft dat Anthony het slachtoffer is geworden van een afrekening, zegt hij: ''Dat zegt de politie dat het puur een afrekening was, maar ik weet het echt niet.''
Jeremy erkent dat zijn broer heeft vastgezeten wegens een geweldsdelict, maar ontkent dat zijn broer iets met drugshandel te maken heeft gehad.

Beloning

Een 21-jarige Schiedammer en een 34-jarige Rotterdammer zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Anthony Fernandes. Een arrestatieteam heeft de twee in de nacht van dinsdag op woensdag opgepakt.
Er staat een beloning van €10.000 uit voor de gouden tip die leidt naar de derde verdachte. De politie weet zeker dat er een derde verdachte in het spel is, alleen is onbekend wie het is.
(met dank aan Bram Wesdorp)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl