nieuws

Zestien jaar cel voor doden twee zoontjes

ROTTERDAM - Een 42-jarige vrouw uit Spijkenisse gaat voor zestien jaar de gevangenis in, omdat zij vorig jaar haar twee zoontjes doodde in een vakantiehuis in het Gelderse Terwolde. Dat heeft de rechtbank in Zutphen bepaald.
Het Openbaar Ministerie had twee weken dezelfde straf geëist. De advocaat van de vrouw had aangedrongen op een korte celstraf en een verplichte opname, maar deskundigen waren het niet eens over de kans op herhaling. Daardoor is geen tbs opgelegd.

De vrouw gaf haar zoontjes van 7 en 10 jaar op 16 januari 2012 een grote hoeveelheid pillen. Zelf nam ze ook pillen en verwondde zich met een mes. Alleen de vrouw overleefde het familiedrama. Ze werd gevonden door haar vriend, die niet de vader van de kinderen was.
Black-out
Tijdens het proces zei de vrouw dat ze zich weinig van het gebeurde te kunnen herinneren. Ze zou een black-out hebben gehad.
De vrouw had al vaker een poging tot zelfmoord gedaan. In het huisje in Terwolde werd een afscheidsbrief gevonden, waarin ze de wens uitsprak om samen met de kinderen te sterven.
Ze lag in scheiding, was arbeidsongeschik en had schulden. Na de scheiding was ze vanuit Spijkenisse naar het vakantiehuisje in Terwolde verhuisd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl