nieuws

Aboutaleb: 'boe roepen tegen afval op straat gooien'

ROTTERDAM - De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb wil dat Rotterdammers elkaar er op aanspreken als ze afval op straat gooien. Daarmee neemt hij het advies van de Kinderraad Veilig Hillesluis over.
Aboutaleb bezocht dinsdagavond voor de zevende keer samen met de Stuurgroep Veilig de wijk Hillesluis. Deze keer sprak hij met de Kinderraad Veilig Hillesluis, samengesteld uit leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisscholen in de wijk. Hij wilde van hen vooral horen hoe zij denken over de veiligheid in de wijk en hun ideeën over hoe problemen kunnen worden opgelost.
Volgens de kinderen moet de politie minder vergaderen en meer op enge plekken zijn, moeten schoolpleinen en straten schoongehouden worden en moeten oversteekplaatsen veiliger worden. Daarnaast willen ze betere voorlichting over drugsgebruik en de gevolgen daarvan en geen koffieshops op de routes naar school. Burgemeester Aboutaleb was met name gecharmeerd van het idee om 'boe' te roepen als er afval op straat wordt gegooid.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl